Start » Aktuellt i Gimo » Lokalt Kompetensforum
Aktuellt i Gimo »
Styrelse »
Bli medlem i Gimo Företagarförening! »
Kontakta oss! »
Företag i samverkan
Till företagarföreningen i:
 • Alunda »
 • Öregrund - Gräsö »
 • Österbybruk »
 • Östhammar »


Lokalt KompetensforumTillbaka

Den 15 november 2012 etableras Kompetensforum Östhammar.

Företagarföreningarna, vuxenutbildningen, tillväxtberedningen med kommunalråden och näringslivschefen, lokala representanter för teknik-och energicollege samt vård-och omsorgscollege, Arbetsförmedlingen och de stora företagen i kommunen deltar.

De lokala företagarföreningarna har med sig en inventering av kompetensbehovet på kort och lång sikt hos företagen på sina respektive orter. Tillsammans analyseras trender och strategier på nationell, regional och lokal nivå som påverkar kompetensförsörjningen i Östhammar.
Kompetensforum Östhammar lägger en strategi för hur man på bästa sätt kan ordna utbildningar, kompetensöverföring, nyanställningar etc. för att möta företagens faktiska behov.

Solo-mikroföretagen saknar HR-avdelning som hanterar kompetensförsörjnings-frågor. Lärcentrum i Östhammars kommun kan ha rollen som gemensam HR-avdelning genom att vara en kompetent samtalspartner i kompetensfrågor. Hur gör man en analys av kompetensbehovet kopplat till analys av förutsättningar och mål i verksamheten? Vilka kompetensutvecklingsaktiviteter kan samordnas bland alla företag i kommunen? Samordning ger prisvärdhet och ökat nätverkande bland företagen.

Kompetensforum Östhammar och solo-mikroföretagens gemensamma HR-avdelning bidrar till att möta Östhammars kommuns utmaning – en hållbar kompetensförsörjning och ett diversifierat näringsliv.
Tillbaka


Sidan uppdaterad 2012-10-19

« Tillbaka 


Lö 23 maj - On 27 maj
INFORMATION OM KOMMANDE UPPHANDLING
När: Onsdag 27 maj 2020
Tid: 17:00-18:00
To 28 maj
Handels(r)evolutionen - direktsänd webbinarieserie
Del 4
För dig som jobbar med och kring handel. Kl 9-9.45
On 3 jun
Handels(r)evolutionen - direktsänd webbinarieserie
Del 5
För dig som jobbar med och kring handel. Kl 9-9.45
On 10 jun
Handels(r)evolutionen - direktsänd webbinarieserie
Del 6
För dig som jobbar med och kring handel. Kl 9-9.45
 
Gimo företagarförening  

Upp

Upp